De helende reis -The Journey met psycholoog Ingrid Wijnands

Wat is The Journey — De Helende Reis?

Toen NLP-therapeute Brandon Bays in 1992 een enorme tumor in haar buik bleek te hebben, wendde ze al haar principes, methodes, kennis en ervaring aan om zichzelf te helpen. Ze reisde diep in haar ziel en nam daar haar leven minutieus onder de loep. ‘Jezelf openen, vertrouwen, loslaten en vergeven’ bleken de thema’s die haar zouden genezen. De methode die ze op basis van haar ervaringen en ‘wijsheid’ ontwikkelde is The Journey.The Journey richt zich op het loslaten van emoties die je vaak al te lang met je meedraagt. Emoties kunnen stapeltjes worden die pijn gaan doen of knellen. Je gevoelens uiten en zeggen wat je toen, bij die belangrijke gebeurtenis of die nare ervaring, niet kon zeggen, is een van de doelen van de helende reis.

Voor wie kan The Journey uitkomst bieden?

De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Met jouw helende reis stel je jezelf in staat los te komen van thema’s die je beperken of klein houden. Van overtuigingen die je in de weg zitten tot geblokkeerde emoties. Herinneringen die pijnlijk zijn of je belemmeren.Na de reis merk je hoe het beter kan, wat je gezond maakt of weer de kracht geeft. Er zijn veel verschillende soorten reizen. Welke je neemt hangt af van je wens en je doel. Je kunt je richten op ziekmakende overtuigingen, egopatronen die je los wilt laten of een levensdoel. The Journey laat je voelen en ervaren in plaats van denken. Goed dus voor als je het gevoel hebt vast te zitten in je hoofd.

Hoe verloopt The Journey — De helende reis

The Journey is een helende reis: stap voor stap naar de kern van jouw ‘pijn’. Om daar te helen wat geheeld wil worden. De methode is geschikt als je weet waar de ‘pijn’ zit, maar ook als je dat niet precies weet en je wilt onderzoeken wat je belemmerd of vasthoudt.

  • Deel 1 van de helende reis
    In dit deel kom je de emoties tegen die te maken hebben met je ‘pijn’. Misschien herken je de emoties van vroeger of recenter.
  • Deel 2 van de helende reis
    In het tweede deel kijken we naar de herinneringen bij de emoties. Die doen vaak al langer op een dieper niveau hun ziekmakende en ondermijnende werk.

Vergeving

Bij het einde van de reis besteden we aandacht aan ‘vergeving’. De kans is groot dat je iedereen kunt vergeven, maar jezelf vergeet. Hard voor jezelf zijn werkt averechts en saboteert of ondermijnt jouw inspanning je zelf helend vermogen aan te spreken.

Toekomst

Bij de afsluiting kijken we naar de toekomst. Hoe zal het zijn als je de belemmeringen loslaat en afscheid neemt van neerdrukkende overtuigingen? Wat kun je doen, als je een stemmetje in je hebt dat je versterkt in plaats van belemmert. Als je kunt voelen wat het je brengt als er vrijheid is.

Neem contact met mij op

Heb je een vraag over de therapie de helende reis? Bel of mail Ingrid Wijnands voor een afspraak bij Psycholoog Apeldoorn.