Familieopstellingen in Apeldoorn met Ingrid Wijnands

Zien waar je staat

‘Opstellingen’ zijn driedimensionale verbeeldingen van het netwerk waarin jouw klacht of vraag zich afspeelt. Zo’n opstelling geeft je heel snel heel veel inzicht over bepaalde aspecten van je situatie. Omdat het zo fysiek is, begrijp je het niet alleen met je hoofd, maar in je hele wezen. Laat me het toelichten.

Niemand is alleen. Niemand komt nergens vandaan.

Jouw leven speelt zich af in meerdere ‘systemen’. Dat kan je gezin zijn, maar ook een bedrijf, de familie waar je uit voort komt of bijvoorbeeld een hechte oude vriendenclub. Het is een groep met haar eigen regels en wetten, waar iedereen zo zijn rol heeft. Het netwerk, de rollen en patronen zijn doorgaans onzichtbaar. Maar ze bepalen in heel veel gevallen hoe je je gedraagt, of vooral, hoe je je niet kunt gedragen. Je kunt het bijna niet zien, maar het komt wel naar buiten; in jouw klachten.

De intense beleving van jouw wereld

Met een ‘opstelling’ krijg je de onzichtbare onbewuste processen en patronen in jouw systeem klip en klaar te zien. Je staat tussen de mensen uit jouw ‘systeem’. Dat levert bijna altijd onmiddellijk inzicht op. De abstracte en onmerkbare onderlinge patronen worden plotsklaps zichtbaar. Je ziet relaties, je herkent gedrag en je snapt meteen wat jouw kan helpen.

Hoe werkt zo’n opstelling?

Je maakt zelf de familieopstelling. Je kiest intuïtief jezelf en je familieleden en/of andere personen die een rol spelen in het systeem waar je vraag mee samenhangt. Je zet ze in de ruimte. Die opstelling levert meteen inzichten op.

Het ervaren in een opstelling en je eigen in je systeem van herkomst, geeft een gevoel van heling op een diepere laag

Contact

Heb je vragen over familieopstellingen of wil je direct een afspraak maken? Bel of mail mij voor een afspraak.