Therapie Apeldoorn bij therapeut Ingrid Wijnands

Het begint met het eerste gesprek; ik leer je graag kennen, je kunt je verhaal kwijt en ik kan goed bepalen wat ik voor je kan doen. We gaan ook kijken of mijn manier van werken bij jou past en of die belangrijke klik er is.

Het resultaat, de balans telt

Dat geldt voor het resultaat van de behandeling: Jij bent er bij gebaat dat je je balans terugvindt. Wanneer dat gebeurt, kun je weer op je eigen benen gaan staan en je eigen koers bepalen. Bij Psycholoog Apeldoorn geldt de balans ook voor de behandeling zelf: mijn inzet als therapeut en die van jou als cliënt moeten in evenwicht zijn. Ja, onze rollen zijn verschillend. Maar als we Samen Werken, komen we er altijd uit.Ik zie jou niet als ‘symptoom’ of als ‘klacht’, maar ik verdiep me in de mens die tegenover me zit. Wat is je achtergrond, wat doe je, wat kun je allemaal en wat vind je belangrijk? Tijdens de sessies werk ik intensief mee en zal ik je helpen het ‘vol te houden’. Een belangrijk kenmerk van mijn behandeling zijn de volgende 4 stappen:

  • In de eerste stap verkennen we ‘hoe’ je klacht precies in elkaar zit. Waar is het begonnen, welke gebeurtenis heeft er een rol bij gespeeld, wie waren er toen belangrijk in je leven. Door deze dingen op een rij te zetten maken we een eind aan je verwarring wat vooral inzicht oplevert.
  • In stap twee gaan we dieper in op wat je vasthoud in je ‘oude gedrag’. Soms zijn dat patronen waar je maar niet uitkomt of cirkels waar je in ronddraait. Wat belemmert je om de verandering te zien of aan te gaan. Waarna de belangrijke vraag is ‘Kan het ook anders’ en hoe ziet dat er dan uit? Dit is de fase van de gewenste verandering.
  • In stap 3 werken we aan het nieuwe ‘gereedschap’. Wat moet je doen, hoe pak je het aan? Dat nieuwe gereedschap kan ook betrekking hebben op ander gedrag bijvoorbeeld niet meer alles vasthouden of streven naar perfectie. Meer loslaten en vertrouwen op je ‘eigen sterke benen’. 4.
  • Stap 4 gaat over die eigen sterke benen. Hoe word je zo sterk, dat je het (weer) alleen aankunt?

Bekijk hier de therapieën van Psycholoog Apeldoorn

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Psycholoog Apeldoorn. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links:

Wat ik voor jou kan doen…

Wil je meer weten over therapie in Apeldoorn? Bel of mail Ingrid Wijnands van Psycholoog Apeldoorn voor een afspraak of vul het contactformulier in.